Як обрати квартиру у новобудові по класу

розміщено в: Записи | 0

Часто львів’яни чують: «квартири економ-класу», «елітна-нерухомість» та «бізнес-житло».

Що це означає для покупця і як обрати оптимальну для себе квартиру у новобудові.

Смарт-квартири

Смарт-квартири, не зважаючи на таку інноваційну назву, по факту – найдешевші. Причиною цьому є те, що це кваритир із найменшою площею, розраховані на те, що будуть «з розумом» облаштовані, аби кожен із небагатьох квадратних метрів приносив максимум користі мешканцям.

Такі квартири ще називають студіями. У них практично відсутні відокремлені приміщення, окрім сан вузла. Тобто вітальня-спальня-кухня – це все один простір. Варто розуміти, що планування смарт-квартир майже відсутнє як таке. Як показує львівський ринок нерухомості, площа смарт-квартир – до 30м2. Вартість м2 близько 18 тисяч гривень.

Економ-клас

Якщо смарт-квартири відрізняє планування помешкання, то х економ-класом ситуація інша. Особливість цього сегменту – в інфраструктурі. Будинки із такими квартирами будуються переважно на околицях міста, в спальних районах. Інфраструктура навколо часто слаборозвинена.

Площі квартир невеликі, так само невелика вхідна зона (під’їзди). В сегменті економ-класу планування квартир однотипні, немає можливості перепланування квартир. Покупцям варто розуміти, що у таких будинках часто відсутня прибудинкова територія та внутрішня інфраструктура. Вартість м2 варіюється від 18 до 21 тисяч гривень.

Комфорт-клас

Одним із основних показників, що визначають комфорт-клас майбутнього помешкання – це особливий контроль якості будівельних матеріалів (монолітний каркас або керамічна цегла). У цьому сегменті є більші можливості у плануванні квартир, вони навіть передбачають кладові та гардеробні. Такі квартири передбачають можливість перепланування під потреби клієнтів.

Крім того, квартири комфорт-класу зазвичай мають великі вікна, балкони, лоджії. У будинках комфорт-класу часто присутнє оздоблення фасаду, облаштована прибудинкова територія. У таких будинках для власників авто також можуть передбачити паркінг. Вартість м2 коливається у межах 20-30 тисяч гривень.

Бізнес-клас

Обов’язковим атрибутом будь-якого будинку бізнес-класу є високоякісні матеріали та великі вікна. Крім того, такі будинки передбачають дизайнерське оформлення прибудинкової території, швидкісні, безшумні ліфти. Якщо вам пропонують квартиру бізнес-класу, то у будинку має бути підземний та наземний паркінг. Переважно такі квартири великі за площею, а забудовники надають можливість перепланування.

У таких будинках розвинена інфраструктура, вони розташовані у районах із хорошою транспортною розв’язкою. У будинках бізнес-класу нормою є своя експлуатаційна служба, власна котельна, консьєрж, охорона. Реальна вартість м2 у таких будинках стартує зазвичай від 30 тисяч гривень.

На що ще звернути увагу

При виборі забудовника, потрібно вивчити його історію на цьому ринку. Скільки вже здано об’єктів в експлуатацію. Поїхати подивитися ці будинки “вживу”. Не завадить навіть поспілкуватися із мешканцями цих будинків.

Також при виборі житла варто добре вивчити район, в якому буде зводитися бажаний будинок. Варто подумати про перспективу даного району, те, наскільки він буде активно розвиватися і які інфраструктурні плани має місто на нього.

Крім проекту майбутнього будинку, варто також звернути увагу й на будівельників, які безпосередньо займатимуться роботами на об’єкті. Адже нерідко забудовники винаймають різні бригади для зведення різних об’єктів, тож якість виконання робіт може бути різною.

Перегляди: 123