Навіщо потрібні послуги агентства нерухомості?

розміщено в: Записи | 0

Цікаво, що робить людина, що зіткнувся вперше з житловою проблемою … Як показує практика, перш за все, звертається за допомогою до пошукових систем. Напевно, тому на сьогоднішній день серед найбільш популярних запитів по даній темі в Yandex і Google все частіше зустрічаються: «Навіщо потрібен агент з нерухомості?», «За що платити агентству при продажу / купівлі нерухомості?», «Покрокові інструкції як купити / продати квартиру самостійно? »і т.д.

Мені, як людині, щодня стикається в своїй роботі і з продавцями, і з покупцями, і з інвесторами в сфері нерухомості, стало цікаво, хто ж саме і що радить у подібних статтях. І я вирішила в цьому детально розібратися. Все цілком прогнозовано: відповідають на подібні питання або ті, хто вже раніше зробив це самостійно, або ті, хто ніколи з цим не стикався, але точно знає, як потрібно тому, що він – юрист за освітою і розбирається в Цивільному Кодексі … А може бути краще все ж запитати у професіоналів в сфері нерухомості, у тих, хто знає все це зсередини? …

Отже, якщо говорити про покрокові інструкції того, як купити / продати квартиру самостійно, то я можу сказати, що зіткнувшись вперше з покупкою або продажем нерухомості, багато заздалегідь впевнені, що вони не тільки легко впораються з цим самостійно, але і зможуть серйозно заощадити, адже в Інтернеті сьогодні можна знайти будь-яку необхідну інформацію. У тому числі і з цього приводу. Однак, при найближчому розгляді і уважному аналізі можна помітити, що поради, які дають зазвичай в Інтернеті з даного питання, можуть бути найрізноманітніші. Їх дійсно багато, але, на жаль, не всі вони дієві і корисні. Хоча в більшості випадків дійсно правильно виділяються три найбільш важливих етапи в рішенні житлового питання, такі як: підбір нерухомості, аванс (або завдаток) і угода. Здавалося б, що може бути простіше? Адже алгоритм зрозумілий … Але найчастіше на етапі реалізації, не знаючи особливостей кожного з них, Ви рано чи пізно зіткнетеся з нюансами, про наявність яких навіть не припускали … І сьогодні на прикладі вибору квартири для покупки я розповім Вам, чому все-таки не варто нехтувати послугами агентства.

Перш за все, варто розуміти, що далеко не так просто підібрати квартиру, навіть якщо Ви маєте повне уявлення, про те, якою вона має бути. Тому кваліфікована допомогою зайвої тут не буде.

В першу чергу, агент, як професіонал, здатний виявити реальні потреби клієнта, зокрема: який саме тип нерухомості (квартира, апартаменти, лофт, апарт-готель) і для чого купується (проживання, інвестування, збереження грошей), в якому районі вона повинна розташовуватися, яка там повинна бути інфраструктура (чи є прив’язка до школи, дитячого садка, роботі і т.д.), а також обов’язково зверне увагу на тип і рік побудови будинку, локацію. Крім того, зможе розповісти про подальші перспективи будь-якої нерухомості на майбутнє (наприклад, панельний будинок і моноліт-цегла мають не тільки різний тип споруди, а й різні перспективи).

По-друге, дати повний аналіз обраної нерухомості і розповісти про її плюси і мінуси, адже існує безліч різних тонкощів, про які простий обиватель, не будучи професіоналом, часом навіть не замислюється. До них, наприклад, відносяться ремонт (найчастіше багато власників оголошують крім вартості самої нерухомості, ще й вартість меблів або ремонту), вид з вікна (він не зміниться), забудова знаходиться поруч (а саме призначення, може виявитися отже, що по сусідству розташовується нічний клуб, на який вдень при перегляді квартири Ви навіть не звернете увагу), і тд.

По-третє, агент професійно проведе переговори щодо ціни обраної нерухомості. Тут необхідно пам’ятати, що існує ринкова вартість нерухомості і зовсім не варто переплачувати за рішення будь-чиєї життєвої ситуації або банально оплачувати чужі бажання. На жаль, не маючи достатнього досвіду, покупець далеко не завжди здатний розгледіти бажання продавця, виставівляя ціну істотно більше її реальної вартості, а агент бачить це вже в перші п’ять хвилин спілкування з ним, і, тим самим, зможе вберегти Вас від значної переплати навіть за вподобану Вам нерухомість.

По-четверте, знаючи Вашу ситуацію і справжні потреби, агент ніколи не поведе Вас в квартиру, яка Вам не підходить (наприклад, Ви іпотечний покупець і розглядайте квартиру, яку ніколи не схвалить банк). А значить, позбавить Вас від безглуздої витрати часу і сил.

По-п’яте, після вибору нерухомості, якщо Ви працюєте з агентством, до роботи вже підключається юрист, який так само докладно знайомиться з документами на квартиру, готує авансову угоду або завдаток (що має величезну різницю, але обивателі далеко не завжди це знають!),при необхідності робить опис квартири (в іншому випадку, вибираючи нерухомість з ремонтом і обстановкою, в’їхавши в неї, Ви можете виявити повну відсутність якої б то не було меблів і т.д.) і багато іншого. Так само юрист готує правовий звіт по квартирі, де вказується чи є вона заставною нерухомістю, чи є у неї заборгованості, чи прописаний в ній ще хто-небудь, крім продавця і т.д. На жаль, бувають і такі ситуації, коли через кілька років після придбання Вами нерухомості, з армії або, куди гірше, місць позбавлення волі повертається людина, яка раніше в ній проживав, і виявляється, що він не був перш виписаний і тепер має повне право на частину вже Вашої власності …

Уникнути подібних і багатьох інших неприємностей з купується нерухомістю, як не можна краще допоможе правової звіт професійного в цій сфері агента,який зможе не тільки дати всі необхідні рекомендації, але і вкаже можливі ризики (якщо вони, звичайно, є) і підкаже, як їх уникнути .

Варто відзначити, що це найпростіший приклад. А якщо ситуація складніша, то тут вже точно краще заручитися підтримкою фахівців, щоб не отримати на виході далеко не те, на що Ви розраховували.

Отже, за що ми все ж платимо агентству нерухомості?

Як аргумент, наведу ще один приклад, тепер вже пов’язаний з продажем нерухомості.

Припустимо, Ви вирішили розширити свою житлоплощу і купити замість однокімнатної квартири двокімнатну і в підсумку продати свою «найкращу, затишну квартиру».

Що робить в цьому випадку власник, який вирішив, що він впорається з усім самостійно? – Фотографує свою нерухомість, пише красиве опис з докладною розповіддю, чому шпалери на кухні зелені, а в коридорі – сині, додає в фіналі заповітну фразу «АГЕНТІВ НЕ ТУРБУВАТИ!», Призначає ціну вище, ніж у сусіда (з упевненістю в тому, що «у мене ж краще»), розміщує оголошення на двох-трьох найвідоміших сайтах і з відчуттям виконаного обов’язку починає чекати дзвінків. Але не так сталося, як гадалося …

Минає тиждень-інша, і власник розуміє, що він неймовірно втомився. – Телефон постійно дзвонить в невідповідний момент (все-таки до шести годин вечора у нього робота, а потім в маршрутку, ​​поки вона їде додому, говорити взагалі неможливо, а вдома ще потрібно трохи відпочити …). При цьому, незважаючи на конкретне формулювання жирними літерами, агенти все одно продовжують дзвонити, і дзвонять часом частіше, ніж потенційні покупці. А потім ще починаються перегляди, коли після трудового дня необхідно показувати квартиру, коли приходять якісь сторонні люди, починають несхвально обговорювати так улюблені власником шпалери на кухні, говорити, що їм не подобається ремонт і т.д. А ще ж треба встигати працювати, займатися поточними справами, щодня оновлювати оголошення про продаж … В результаті людина просто доходить до того стану, коли готовий працювати буквально з усіма агентствами, при цьому продовжуючи рекламувати свою нерухомість самостійно ( «а що, а раптом …» ), і головне нічого не підписувати. Все це завершується тим, що на одній і тій же рекламному майданчику одну і ту ж квартиру можуть продавати до десяти різних агентств, причому за різницею в ціні доходить до мільйона, а то і більше. При цьому власник не розуміє, що подібна ситуація працює далеко не на його користь, адже реального покупця вона банально налякає, а агенти – просто не стануть зв’язуватися, розуміючи, з якими проблемами вони можуть зіткнутися в процесі.

Ви все ще досі думаєте, що краще продавати нерухомість самостійно? – А це виходить, що Ви поки просто не розумієте, в рішенні яких саме питань Вам зможе допомогти агенство з нерухомості. Отже, професійні агенти можуть:

– Грамотно оцінити об’єкт нерухомості, виходячи з ринкової вартості і з урахуванням ситуації клієнта (зокрема, як швидко йому необхідно продати квартиру і т.д.). Провести порівняльно-маркетинговий аналіз і узгодження ціни.

– Провести професійну фотозйомку нерухомості.

– Скласти правильний опис (з урахуванням району проживання, особливостей угоди, юридичної складової і так далі).

– Подати рекламні оголошення (не менше ніж на 30 ресурсах) і автоматично оновлювати її з необхідною періодичністю.

– Прийняти та обробити дзвінки (виявити потенційного клієнта по телефону і «відсікти» тих, кому квартира свідомо не підходить).

– Провести показ в строго узгоджене з власником час, в ході якого розповісти все необхідне про самій квартирі, типі споруди, районі тощо

– А також провести переговори про ціну і особливості угоди.

– Зібрати всі необхідні документи, які знадобляться для угоди.

– І при необхідності підібрати альтернативну нерухомість.

– При цьому регулярно надаючи клієнтові щотижневий звіт з урахуванням аналізу ситуації на ринку нерухомості і рекомендацій по самому об’єкту.

– І забезпечуючи юридичний супровід угоди аж до договору купівлі-продажу.

І що найголовніше, все це дозволить позбавити Вас від зайвого нервування, втрати часу і грошей, дасть можливість спокійно жити своїм життям і займатися важливими для Вас справами.

Звичайно, в кожному конкретному випадку: працювати з агентством нерухомості або займатися всім самостійно, вирішуєте саме Ви. Тим більше, що на ринку нерухомості, як і в будь-який інший сфері, можна зустріти людей недобросовісно відносяться до своєї справи. У цій ситуації безперечно одне, кожен повинен займатися своєю справою, і тільки в цьому випадку, можливо досягти бажаного результату, причому без зайвих втрат. Адже, якщо Вам необхідно, наприклад, полагодити автомобіль або пошити штори, Ви навряд чи станете робити це самостійно за інструкціями, отриманими з Інтернету. Швидше за все, Ви підете в спеціалізовану майстерню або скористаєтеся рекомендаціями людей, які раніше вже скористалися такою послугою, і думку яких Ви абсолютно довіряєте. Так чому ж інколи в рішенні свого житлового питання, коли мова йде не про десятки і навіть не сотні тисяч, а вже про мільйони, коли Ваші ризики настільки високі, Ви готові віддатися волі випадку? ..

Про це, на мій погляд, варто задуматися …

Перегляди: 803