5 найважливіших питань до потенційного ріелтора

розміщено в: Записи | 0

Незалежно від того, купуєте ви будинок чи продаєте свою квартиру, одне з ключових і важливих завдань, яке ви повинні зробити – вибрати ріелтора. І це нелегке рішення, тому що сьогодні існує багато ріелторів – деякі з них більш високого профілю, ніж інші, з вражаючими маркетинговими бюджетами, в той час як інші є низького рівня. Якщо ви покупець, покупка будинку, ймовірно, найбільша інвестиція, яку ви зробите в своєму житті. Якщо ви продавець, ви хочете отримати повну вартість свого найбільшого активу. Вибір ріелтора – рішення, яке не приймається легковажно.

Дуже важливо провести інтерв’ю, можливо, з декількома ріелторами, коли ви плануєте купувати чи продавати нерухомість.
Найкращий спосіб переконатися, що ви працюєте з потрібною для вас людиною, – це задати правильні питання. Отже, які запитання ставити?

Питання №1: Яка ваша кваліфікація?
В принципі, в першу чергу, запитайте ріелтора про його досвід: як давно він працює в цьому бізнесі. Можна сказати, що нові агенти енергійні та ініціативні, але є рівень знань, який приходить, коли ви якийсь час перебуваєте в бізнесі.

Питання №2: Як ви будете продавати мій будинок? (Для продавців)
Який найкращий маркетинговий план або стратегія для моїх потреб? Що ви збираєтеся робити, щоб продати мою власність? Це може бути що завгодно: від прямої поштової реклами, фотографії аж до інтернет-маркетингу.

Питання № 3: Чи можу я отримати ваші рекомендації?
Варто попросити відгуки та рекомендації від попередніх клієнтів ріелтора.

Питання № 4: Що ви знаєте про район / околицю, які мене цікавлять?
Також варто запитати потенційних ріелторів про їх знаннях щодо конкретних кварталів, про поточний стан на ринку нерухомості і будь-які тенденції.
Деякі ріелтори також можуть допомогти своїм клієнтам знайти інших професіоналів, які можуть знадобитися: різноробочих, юристів, дизайнерів. Про це також можна уточнити.

Питання № 5: Скільки будуть коштувати послуги ріелтора?
І найголовніше питання: скільки коштують послуги ріелтора.

Люди шукають чесних ріелторів і відмінних співрозмовників. Вони хочуть, щоб хтось спілкувався з ними і міг заспокоїти їх, тому що це може бути напружений процес.

Перегляди: 1175